Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Водещият претендент за кандидат за президентския пост в САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп смята, че избирателната система в САЩ е толкова порочна, че ако пожелае, може да купи изборите. Милиардерът заяви това на среща със свои симпатизанти в Индианаполис, предаде телевизия АВС.

"Можех да купя изборите и то не веднъж – заяви Тръмп. - Повярвайте ми. Мисля, че това е много лоша система. Това наистина е нечестна система", каза той.

Милиардерът приведе примери за методи, които по думите му се използват в избирателните кампании от някои претенденти с цел да спечелят подкрепата на делегатите на националните партийни конгреси, на които се издигат официалните кандидатури за президент.

"Те могат да качат делегати на самолета и да ги откарват в курорти, да организират вечери за тях. Могат да им осигуряват хотели. В края на краищата всичко това говори, че те могат да купуват изборите", каза Тръмп.

При това той заяви, че ако съществуваше такава игра като "купи изборите", той без съмнение щеше да е победител в нея.

Тръмп е лидер в борбата за кандидат на Републиканската партия за президентските избори на 8 ноември. За издигането на кандидата на републиканците е нужна подкрепата на 1237 делегати на конгреса.

Тръмп към момента има 845, а неговите съперници Тед Круз – 543, и Марко Рубио – 171, пише ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase