Снимка: архив Reuters
fallback

"Ислямска държава" е екзекутирала 250 жени в Мосул, защото те са отказали да станат секс робини за джихадистите, твърдят кюрдски представители.

Хиляди жени от кюрдски, шиитски или язидски територии, които са под контрола на "ИД", са били принуденни да станат секс робини.

Oще по темата

Някои от отказалите жени са били екзекутирани заедно с част от семействата си, пише "International Business Times".

Член на Кюрдската демократическа партия е потвърдил информацията.

"Най-малко 250 жени са били избити, защото са отказали да бъдат въвлечени в секс-джихад и дори семействата на момичетата са били екзекутирани заедно с тях", е завил той.

По думите му жените в Мосул имат забрана да излизат сами на улицата, и трябва да бъдат напълно забулени, когато са извън домовете си.

А пазарът на робини си върви. Жените са препродавани, отдавани под наем, изнасилвани и принуждавани да приемат противозачатъчни, секс пазар, който работи по правила от преди 1500 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 8 години

секс-джихад ми хареса това трябва да е от корана.

20

Ddd

преди 8 години

Е на това му казвам европейска интеграция.

19

bluesky1

преди 8 години

До апоНе, не са овце,а достойни хора, предпочели смъртта пред унижението на робството! Това е чудовищно тежък избор, особено, ако са ги заклали, а не застреляли! Ако Вие бяхте на тяхно място, въобще не съм сигурен, че щяхте да предпочетете ножа пред....това да се превърнете в пА.ч.а.в.ра, макар и мъжка такава....

fallback