Снимка: архив Reuters
fallback

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Турция ще отмени споразумението за бежанците, ако ЕС не спази думите си и не изпълни задълженията си, предаде УНИАН.

Oще по темата

"Споразумението, което сключихме с ЕС, е ясно. Ние искаме тази човешка трагедия да приключи, а нашите граждани да пътуват в Европа без визи и митническият съюз да бъде обновен. Ако ЕС не спази думите си, включително и договореностите по бежанците, ще отменим цялото споразумение“, заяви Чавушоглу, цитиран от "Фокус".

ЕС и Турция постигнаха споразумение, спрямо което всички бежанци, пристигащи в Гърция след 20 март трябва да бъдат върнати в Турция. За всеки върнат в Турция сириец Европа се задължи да взима друг от турските лагери.

Споразумението беше подписано на 18 март и целеше да намали бежанския поток към Европа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

109

Анонимен

преди 8 години

я намериха си заложник и сега изнудват,*** той и заложника кат тях,кой да пуснем

108

Otg

преди 8 години

Eu gi pozdraviava s edin past sasto...:-)

107

Без емоции

преди 8 години

Всъщност и сега турците си пътуват из ЕС без да имат някакви проблеми с шенгенските визи. Прави се от мухата слон. Ако ли пък някой си мисли, че ще ще има наплив от турци да работят в България - най-вероятно има сериозни психически отклонения. От безвизовия режим с Турция можем да извлечем и сериозни ползи - феновете на хазарта ще идват всяка събота да хвърлят пари по нашите казина защото сме най-близко, феновете на евтиния алкохол и евтиния секс също ще ни навестяват и ще оставят по някоя пара.

fallback