Снимка: архив, Reuters
fallback

Целта на базираната в Брюксел джихадистка клетка е била да удари отново Франция, но се е наложило спешно да промени плана и да атакува белгийската столица, съобщи белгийската прокуратура, потвърждавайки вече появила се в пресата информация, предаде Франс прес.

 "Федералната прокуратура потвърждава, че, съдейки по няколко елемента от разследването, целта на терористичната група е била да удари отново Франция, но в крайна сметка (членовете й) са решили спешно да ударят Брюксел, тъй като са били притиснати от напредващото с бързи темпове разследване", обяснява прокуратурата в кратко комюнике ден след ареста на Мохамед Абрини, ключов заподозрян.

Oще по темата

Абрини, на когото вече са повдигнати обвинения за атентатите в Париж, бе обвинен в терористични нападения и за атаките от 22 март в Брюксел, посочи прокуратурата.

Белгийски съдия го обвини в участие в дейността на терористична група, извършване на убийства и опити за убийства от терористични подбуди.

Абрини призна, че е "мъжът с шапката", когото властите издирваха след атентатите на летище Завентем в Брюксел на 22 март. Този мъж беше заснет от охранителни камери на летището заедно с двамата атентатори камикадзе, които се самовзривиха там. Оттогава властите се опитват да установят самоличността на мъжа от кадрите, чието лице беше скрито под шапка и оттам дойде прякора му.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 8 години

Дошлите от Ада да се връщат в Ада ! Там е тяхното място и няма никаква причина да остават в Европа

12

МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА

преди 8 години

ДА ЖИВЕЯТ ВЪВ СЪЖИТЕЛСТВО ДВЕ РЕЛИГИЙ КОРЕННО РАЗЛИЧНИ. Мюсюлманите никога няма да приемат един християнин като един от тях.Християнина винаги ще бъде "друговерец". Тогава защо ние трябва да ги приемаме и бъдем толерантни?Семействата на всички заподозряни във тероризъм ДА БЪДАТ ИЗПЪДЕНИ. ВЪН ОТ ЕВРОПА А НЕ ДА обясняват колко добрички и послушни били те.Втрещих се че французите не отказват гражданство на хора обвинени във тероризъм.За мен фр. си търсят терора. Тогава да го търпят. !!!!!

11

бг

преди 8 години

Франция им обещаваше помощ,евреина Оланд Бакалино казваше че дните на Башар Асад са преброени.

fallback