Снимка: БТА
fallback

Ердоган обвини Асад за бежанската вълна от Сирия


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини днес сирийския си колега Башар ал Асад за огромната бежанска вълна от тази страна, предаде ТАСС.

Асад предизвика кризисната ситуация в Сирия, заяви Ердоган в реч пред мозъчен тръст във Вашингтон. Турският президент нарече сирийския си колега "диктатор".

"6 милиона души напуснаха Сирия и половината от тях са (в Турция)", припомни Ердоган. В словото си в института "Брукингс" турският президент обърна внимание, че страната му вече е изразходвала 10 милиарда долара за бежанците.

"Тези, които идват с надежда в Европа и загиват (в морето), не носят отговорност за кризата. Отговорността за нея и за бежанците е на сирийския диктатор, на режима на Асад", каза Ердоган.

Турският президент отново призова за създаване на зона за сигурност в Северна Сирия. Това ще помогне за ограничаване на миграцията към Европа, се аргументира той.

Ердоган се обяви по-конкретно за построяване на голям град за бежанците в Северна Сирия край границата с Турция.
Европейските партньори все още не са дали отговор на това наше предложение, отбеляза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

обективен

преди 8 години

Брех, Каймак, как точно ги изчисли тези 80%?Само не ми е ясно защо преди Турция и САЩ да дестабилизират Сирия, там беше мирно и тихо! Дори по Дискавъри имаше филми за Сирия, където обсъждаха и сирийската власт начело с Башар Асад и съпругата му! Дори и правеха интервюта със съпругата на Асад.

97

каймакАМ

преди 8 години

Асад , не само че е диктатор ,но и вреди на страната си. От 5 години не е излизял вън от страната , на международна среща като хората. Нарича над 80 % от народа си терористи. Убива невинни и цивилни , свободно движещи се по пазари и улици хора които до последния миг от живота си не са го считали за потенциална опасност. Тези и още други белези и доказателства са ясно потвърждение ,че е диктатор.

96

Анонимен

преди 8 години

Диктатор биЛ,какво е диктувал след като няма завербовани от него страна за него,а само народна армия като въоръжени сили и на момент тези сили едва удържаха нещата в свои ръце и предизвикваха съжаление от някои,насмешка от други,че трябва някой да им помогне да се сберат,лош диктатор,че си оставил границата непокрита ели кои си да се скитат,завербованите от чужбина вътре местните навън,както и следва чуждите навън беж като мигранти няма накъде,местните са там близо някъде,не чакат ядене,работят,

fallback