Снимка: архив Reuters
fallback

Руският оръжеен износ за изминалата 2015 г. възлиза на 14,5 милиарда долара, което е повече от планираното, заяви руският президент Владимир Путин на заседание на президентската комисия за военно-техническо сътрудничество, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Руска оръжейна продукция е била изнесена миналата година в 58 страни по света, а като цяло партньорите на Русия в тази сфера надвишават 100 държави, каза Путин.

Поръчките от чужбина за руски оръжия възлизат на над 56 милиарда долара, съобщи още президентът.

Той каза, че министерството на отбраната на Русия е започнало подготовката за разминирането на сирийския град Палмира, освободен от групировката "Ислямска държава" преди броени дни.

Пред комисията Путин каза, че военно-техническото сътрудничество на Русия с европейските страни на практика е преустановено, но това не отговаря нито на интересите на Русия, нито на интересите на Европа.

Путин добави, че сътрудничеството е почти прекратено не по руска инициатива и изрази увереност, че в интересите на всички държави на европейския континент ще се възстанови откритото и продуктивно взаимодействие във всички сфери, в това число и по линията на военно-техническото сътрудничество.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен122Изглежда показването на мускули от Русия освен негативи изглежда че е ползотворно за руския оръжеен бизнес..............................Обратното. През 2014 г. и 2015 г. обемите на продажбите са намалели , връщайки се на нивото на 2006-2010. Основен купувач на руско оръжие е Индия - 39%.Ръстът е от периода 2011-2013г. Преди агресията в Украйна.

89

Боби

преди 8 години

До Ха-ха-ха 192Умнико аз съм си селско момче даже бях изчислил че докато влезна в казармата 1/4 от живота ми мина на село. Две неща от селскостопанските не съм/мога да правя да израждам животни и да разфасовам нещо по-голямо от кокошка.Така че знам какво говоря умнико.

88

Боби

преди 8 години

До Анонимен 189Погледни всяка година от 1990 до сега кои са приоритетните пера в Министерството по земеделие и в последствие разните там Агенции. Чак 2015 година се започна реално да се прави нещо за всичко друго освен зърнопроизводство. А кои са най-големите поддръжници на зърнопроизводството - ГМО компании като Монсанто и Производители на селскостопанска техника.все западни компании

fallback