Снимка: БТА
fallback

Общ преглед

Католиците по целия свят празнуват днес Възкресение Христово.

Oще по темата
Папа Франциск отправи великденско послание на надежда и призова християните да не позволяват на страха и песимизма да ги "направят затворници". При засилени мерки за сигурност във Ватикана, папа Франциск каза: Нека не позволяваме на тъмнината и страха да отвлекат вниманието ни и да контролират нашите сърца", съобщава БНР.

Още в петък светият отец осъди терористичните атаки в Брюксел, а се очаква насилието и тероризмът да бъдат важна тема в традиционното великденско послание на папата "Към града и света", което се очаква около 13.00 часа българско време.

Множество поклонници отмениха планираното си пътуване до Рим след атентатите в Брюксел, но базиликата Св. Петър във Ватикана беше препълнена за снощното богослужение. Тази сутрин папа Франциск ще отслужи великденската литургия и ще отправи годишната си благословия за празника.

И католическата общност в България отбеляза големият християнски празник. Най-много католици у нас има в Пловдивска и Плевенска област, както и в столицата София.

Тази година православният свят ще отбележи Великден на 1 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Мирослав

преди 8 години

Значи разделението идва след 44г. След като *** идват на власт, който е живял през тези години знае, че църквата е било нещо "лошо", особено като става дума за католици! Брата на моя дядо е лежал в Белене, защото е бил католически свещеник, демек враг на народа... За това днешното поколение смята, че католиците са "католици", а не християни! Точно както казват по надолу "католическо гробище, а там е християнското". Исус Христос е един и всички християни вярваме в него!

18

Аз

преди 8 години

До АзТова не е въпрос, а пожелание!

17

Аз

преди 8 години

Честито Рождество Христово на всички католици!Здраве,благоденствие и мир за всички под небето?

fallback