Снимка: БТА
fallback

Претендентът за демократическата кандидатура за президент на САЩ Бърни Сандърс спечели надпреварата с Хилари Клинтън в щатите Аляска и Вашингтон, съобщиха международните агенции.

По данни на местните комитети на Демократическата партия в Аляска сенаторът от щата Върмонт Бърни Сандърс е събрал 79 процента от гласовете на активистите от партията, а бившия държавен секретар Хилари Клинтън - 21 процента, посочва ТАСС.

В щата Вашингтон пък Сандърс е получил 76 процента от гласовете, а Клинтън - 24 процента.

74-годишният Сандърс и 68-годишната Клинтън се състезават за определяне на кандидата, който ще представи демократите на президентските избори на 8 ноември. Въпреки резултатите от тази нощ, бившата първа дама остава фаворит за номинацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 8 години

До KарпузанИ индианците не са американци.Мигрирали са там от Азия през последния ледников период.

17

Kарпузан

преди 8 години

до 6 - Хей мен, американски американци са само индианците - зетя на Хилъри и той е евреин.

16

капитан Силвър

преди 8 години

Когато през 1981 година встъпи в първия си мандат, дъртофелникът Роналд Рейгън беше на 70 години. В края на втория - на 78 години. Междувременно начело на великия и несъкрушим СССР застана младият и енергичен Горбачов. Какво се случи междувременно с великия и несъкрушим Съветски съюз, надявам се, на всички във форума е известно.Впрочем, Рейгън беше републиканец. Та такива ми ти работи.

fallback