Снимка: архив, Reuters
fallback

Поддръжници на "Ислямска държава" направиха анкета коя да бъде следващата им цел. "В какви цветове да бъде Айфеловата кула при следващите атаки", питат ислямистите.

Въпросът идва ден, след като емблематичната за цяла Франция структура бе осветена с цветовете на белгийския флаг в знак на солидарност с жертвите на атентатите в Брюксел.

Oще по темата

Засега с над половината от гласовете води Великобритания. След това се класират САЩ и Русия.

"Ислямска държава ще атакува Лондон, Вашингтон, Рим и всички столици на неверниците", пише поддръжник на Ислямска държава в Twitter.

"Кръстоносците са объркани. Вчера беше Париж, днес е Брюксел, те не знаят коя ще бъде следващата атака", пише друг в социалните мрежи.

Това не е първият път, в който джихадистите "сондират" мнения къде да бъде следващата атака и какъв вид да бъде насилието. При залавянето на йорданския пилот - канали на "Ислямска държава" създадоха хаштага #SuggestAWayToKillTheJordanianPilotPig - "предложете начин, по който да бъде убит йорданското прасе пилот".

В крайна сметка мъжът бе изгорен жив, а видеото беше едно от най-силните пропагандни клипове на "Ислямска държава" досега.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

ha ha

преди 8 години

E tuka hibridnata voyna yako se razvihrya.tova e nay hubavata voyna .kato na mach mejdu levski i csk.vseki psuva i se otpuska.a pechelyat samo birariite.

82

Анонимен

преди 8 години

Следващата цел да е Улица Върбица Номер 7 в София .Централата на Българския Хелзинкски Комитет.Моля вииии!!!!

81

Беселина

преди 8 години

Ако научат китайците, че сушени тестиси от джихадисти от ДАЕШ посвишават половата мощ, проблема ще се реши до две седмици. Прости и жестоки хора, които убиват за пари, освен да се изтребят до крак, няма как по друга начина с тях да се разберем.

fallback