Снимка: RTL

Таксиметровият шофьор, който е откарал тримата терористи на летището в Брюксел, е казал пред разследващите откъде е взел пътниците си, което е накарало властите да проведат обиск в резултат на взривовете, предаде CNN, позовавайки се на запознати с разследването американски официални представители.

Още по темата

Шофьорът разпознал мъжете на снимките от охранителните камери на летището. Той казал още на разследващите, че мъжете не му позволили да пипа багажа им, пише "Фокус".

По-рано кметът на община Завентем обяви, че атентаторите са носели бомбите в куфари на колички.

"Те са пристигнали с такси и са носили куфари, в които са били бомбите. Поставили са куфарите на колички. Първите две бомби са избухнали. Третият също е поставил куфара си на количка, но вероятно е изпаднал в паника и бомбата не е избухнала", каза кметът, цитиран от Франс прес.

Белгийската федерална прокуратура също спомена за трима нападатели, от които само третият е жив и е активно издирван, добавя АФП.

Белгийските власти търсят мъжа, чиято снимка бе разпространена днес като заподозрян за атентата на брюкселското летище "Завентем", предаде Ройтерс. Снимката е от камерите за наблюдение. Мъжът с шапка и светло яке върви с още двама заподозрени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase