Снимка: Twitter
fallback

При експлозиите на летището в Брюксел са загинали 17 души, десетки са ранени, съобщиха работещи на място пожарникари, които в Белгия изпълняват ролята на спасителна служба.

В момента става дума за 17 загинали и няколко десетки пострадали. Трудно е да се преброят хората, получили леки травми. В залата, където са избухнали взривовете, е паднал окаченият таван, съобщи служител от белгийските спасителни служби, цитиран от ТАСС.

По-рано телевизия RTL съобщи, че при експлозиите на летището в Брюксел са загинали 14 души, над 30 души са ранени. “При двата взрива в залата за заминаващи на международното летище в Брюксел са загинали 14 души, няколко десетки са ранени“, съобщи телевизията.

Oще по темата

Експлозиите са станали близо до гишето за регистрация на американската авиокомпания American Airlines, съобщи телевизия Sky News.

Причините за инцидента засега не са известни.

Преди взривовете са се чули изстрели и викове на арабски език. Това съобщи Ройтерс, като се позова на агенция Belga.

Евакуацията е преминала нормално, като паника е имало в началото, има малко представители на властта, съобщи Скай нюз.

Взривовете в Брюксел официално бяха обявени от белгийските власти за терористичен акт.

Взривовете станаха 4 дни след ареста в Брюксел на Салах Абдеслам - главния заподозрян за атентатите в Париж през ноември 2015 г.

"Завентем" е основното летище на Брюксел и най-голямото в страната. Аерогарата от година е поставена под особен режим на сигурността, с патрулиращи въоръжени военни и постоянна проверка на багажите.

До днес Белгия се намираше в предпоследна степен на готовност за възможен и непосредствен атентат. Властите се опасяваха, че е възможно "отмъщение" заради залавянето миналата седмица в Брюксел на Салах Абдеслам - единствения оцелял от ноемврийските атентати в Париж.
 

Вижте кадри от хаоса след взрива:

Retweeted Sky News (@SkyNews):

These are the scenes from inside Brussels Airport following two explosions... https://t.co/n0BV2DN7eO

— Marga Reig (@margareig) March 22, 2016

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

189

орбан

преди 8 години

Къде са ви снимките с бедстващите бежанци с деца бе, хубавци? До една седмица ще забравите, че е имало атентати в Брюксел и пак ще започнете с толерастката си пропаганда.Има ли изобщо българи, които работят за вас?

188

Ruskite trolove

преди 8 години

Podiviaha :)

187

матросчо

преди 8 години

Извинявайте, сгреших, връщат се, но само за ден, два - да гласуват за да не се върнат комунистите на власт, че този път всите ще си тръгнат от славянската земя на АСПАРУХ.

fallback