Снимка: Reuters
fallback

Експлозиите в Брюксел на едно от летищата в града и в меторстанция очевидно са организиран атентат, коментира арабистът Владимир Чуков пред bTV.

Oще по темата

Той припомни, че преди дни е представил кадри как бежанци в Белгия пеят химна на ИД.

Според него няма как белгийските власти да не знаят, че има клетка на "Ислямска държава" в Брюксел.

Чуков обясни, че клетката се намира в квартал Моленбек, но досега не е имало атентати в Белгия, въпреки че там са джихидистите.

"И като се погледне излиза, че дадени държави казват: "Вие каквото и да правите, не го правете на териториите където живеете". Та имаше такова едно индиректно обяснение защо имаше атентати в Париж, а не в Белгия досега. Очевидно нещо в подземния свят се е объркало“, посочи още арабистът.

Когато се бръкне в детайлите, ще излязат много нелицеприятни неща, смята Чуков за терористичния атентат в Брюксел.

Д-р Мохд Абуаси, директор на Центъра за близкоизточни изследвания, смята, че атентатът показва недостатъчни мерки за сигурност.

Той обяви още, че се намираме в омагьосан кръг - атентатите, засилващи се антимигрантски настроения, хиляди блокирани на границата бежанци.

От 2-3 години предупреждавам за опасност от атентати, не могат да се вземат повече мерки, трябва профилактика, коментира експертът по антитероризъм полк. Иван Бояджиев.

Терористите не се превъзпитават, те се унищожават  във всеки смисъл на думата, уточни експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Кирил Софийски

преди 8 години

Каква клетка бе *** ! В Брюксел и Европа вече има цели армии от джихадисти ! Вие сами ги поканихте и доведохте в Европа ! Те сега ви обявяват война , ако не се сещате ! Войната сега започва и то на ваша територия ! Желая ви успех ! Лошото е ,че хиляди ще загинат заради глупоста ви !

10

Анонимен

преди 8 години

Проблемите с нашествениците и с атентатите показаха колко всъщност калпави и безсилни са европейските институции - политици, полицаи, военни.Всичко е било един маскарад, който се разпадна при първите сериозни проблеми.Всъщност тези институции разчитат на морала и дисциплинираността на самите коренни европейци,другите тъмни елементи се пренебрегват и се замазват.Обаче количествените натрупвания водят да качествени изменения -и ето количественото натрупване на *** и толерантност доведоха това

9

OMG_Lucker

преди 8 години

За мен ключовото изречение в статията е последното: "Терористите не се превъзпитават, те се унищожават във всеки смисъл на думата".

fallback