Снимка: архив, Reuters
fallback

Общ преглед

Самоубийствен атентат е извършен днес в центъра на Истанбул, на оживената улица "Истиклял".

Властите потвърдиха, че са загинали четирима души, а други 20 са пострадали, състоянието на трима от които е сериозно, предава AFP.

Oще по темата

Губернаторът на Истанбул Васип Сахин обясни, че атентаторът също е загинал, но не е ясно дали той е включен в официалната информация за броя на жертвите.

Съгласно репортаж на телевизионния канал CNN Türk бомбата, носена от атентатора, е избухнала преждевременно, преди той да успее да достигне набелязаната точка за извършване на атентата.
С наближаването на Невруз, кюрдската нова година, която се празнува на 21 март, страховете от нови атентати в Турция са повсеместни.

"Истиклял" е оживена улица с кафенета, ресторанти и консулства. Турската телевизия Ен Ти Ви съобщи, че експлозията е станала пред търговски център.

Изпратени са линейки на "Бърза помощ".

Това е поредната експлозия в Турция след самоубийствения бомбен атентат в Анкара миналата седмица, в който бяха убити 37 души. При подобно нападение миналия месец в Анкара бяха убити 30 души.

*Информацията е актуална към 12:36

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 8 години

do, do 78 haberturk/gundem/haber/1212307-bir-bebek-arabasi-iki-guvercin Една бебешка количка и два гълъба , това ли са твоите врагове бе идеот неден, курвенско изчадие заченато в храсталак и не долюбено цял живот...Ти и твоята *** майка , недогледани, недохранени, недолекувани и никога недолюбени сте долни нечовешки изчадия имащи нужда от пшо дипансер. Но все пак , и пак призовавам ДАНС да си свърши работата, утре може да е късно...

42

Анонимен

преди 8 години

do do 78 Деца на 2,5 и 5 години врагове ли са ти ? Да, само един бугарин може така да мисли и разсъждава, защото бугарина се ражда с изкривено разбиране за света и мисълта "Я не сакам да съм добре, я сакам Вуте да е зле " . Аз също няма да търпя такива като тебе и един ден ще дръпна плета в Делиормана, Добрудза и Стара планина, и на юг от Стара планина носа си няма да можеш да покажеш....

41

Анонимен

преди 8 години

до до 78 Сред убитите имаше един Иранец, трима израелци, две момичета на по 2,5 и 5 години са в операционната и лекарите се борят за живота им. Това ли са враговете ти? Деца на 2,5 и 5 години врагове ли са ти ? Да, само един бугарин може така да мисли и разсъждава по такъв начин, защото бугарина се ражда с изкривено разбиране за света и мисълта "Я не сакам да съм добре, я сакам Вуте да е зле ". Бугарина само и единствено мрази, все някой друг му е виновен. Но ДАНС още не си върши работата, когато реши да го направи може да е много късно защото и аз няма да търпя такива като тебе да се гаврят с

fallback