Снимка: Reuters
fallback

Най-малко 12 души, включително четирима европейци, са убити при днешната стрелба от неизвестни извършители в курортния град Гран Басам в Кот Д'Ивоар, съобщи Ройтерс, като цитира служител от националната полиция.

"Засега данните ни са за 12 убити, включително четирима европейци. В момента е в ход полицейска операция", казал той на брифинг, на който е присъствал кореспондент на Ройтерс.

Делегация от американското посолство е била днес в Гран Басам, но дипломатическата мисия на САЩ в Абиджан е заявила, че няма сведения американски граждани да са били мишена на нападението или да са пострадали при стрелбата, съобщи Асошиейтед прес.

Според египетският вестник "Дейли стар", цитиран от ТАСС, стрелбата от автоматично оръжие е била открита от група от около десетина души, скандиращи екстремистки лозунги.

Трагедията е станала около хотел "Етоал дю сюд", посещаван от чужденци, предаде Франс прес.

Курортният град Гран Басам със своите плажове, барове и хотели е популярна дестинация през уикенда както за жителите на Абиджан, така и за западни посетители, пише БТА.

На мястото на инцидента са пристигнали представители на силите за сигурност, които са отцепили района.
Това е третото нападение срещу туристически център в страна от Западна Африка след ноември. Екстремисти атакуваха хотели, посещавани от чужденци, в Мали през ноември и в Буркина Фасо през януари, избивайки десетки хора.

Информацията е актуализирана към 19 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Мдааа

преди 8 години

Религията на мира! Ако случайно незнаете!

2

Анонимен

преди 8 години

22 убити

1

Манго без окови

преди 8 години

Хаха! Екстремистки лозунги , а?! Ясно в кфо са скандирали! Алла я в бар;))))

fallback