Снимка: архив, Reuters
fallback

Великобритания ще изпрати още войници, за да обучават иракската армия за борба срещу групировката "Ислямска държава", съобщи днес министърът на отбраната Майкъл Фалън, цитиран от Франс прес. 

30 допълнителни британски военнослужещи ще подготвят иракски колеги в сферата на логистиката и строителството на мостове. Великобритания освен това ще изпрати в Ирак един лекар специалист, пише БТА.
 
С това общият брой на британските военни, занимаващи се с обучаване на иракски колеги в близкоизточната страна, ще достигне 300.
 
"Сега е необходимо да обучаваме по-интензивно иракските сили, в момент, когато те подготвят операции в ключови градове като Фалуджа и Мосул", отбеляза Фалън. Той похвали "решаващата роля" на британските военни в борбата срещу ИД.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

ТОДОР ХРИСТОВ

преди 8 години

ПО-ЗДРАВ за аркадаша фен на ЕРДОГАН който във неделя ме иронизираше че не съм имал представа от ставащото в ТУРЦИЯ И БЛИЗКИЯТ ИЗТОК КАТО ЦЯЛО: САМОЛЕТИ на любимеца му са бомбардирали И УБИЛИ БЛИЗО 70 МИРНИ ВНИМАНИЕ- ИРАКСКИ КЮРДИ със които синчето БИЛАЛ ДОСКОРО ВЪРТЕШЕ НЕФТЕН БИЗНЕС!Това е отмъщение за сваленият преди седмица от хората на МАСУД БАРЗАНИ турски хеликоптер за който ни бе наложена както И СЕГА ИНФОРМАЦИОННА МЪГЛА!ДРУГ път да си пие шербета,яде рахат локума и ДА НЕ СПОРИ С РАДИОТО!

8

летящата вещица

преди 8 години

Тези не подлежат на обучение

7

Малеее

преди 8 години

И тия с меките китки на какво ще ги научат ?

fallback