Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters
fallback

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че затварянето на балканския имиграционен маршрут, станало на практика вчера, не решава проблема. Меркел каза това в интервю за германското обществено радио Ем Де Ер, предаде Франс прес.

"Не може да се реши проблемът, като се вземе едностранно решение", заяви Меркел. "Необходимо е решение, което да бъде добро за 28-те /страни от ЕС/. Ето защо аз се ангажирам за истинско европейско решение, т.е. за решение на 28-те", посочи германският канцлер.

Oще по темата

По думите на Меркел "това положение не е нито трайно, нито вечно". "Лично аз смятам, че едностранното решение на Австрия, а след това на балканските страни, сигурно ще доведе до намаляване на броя на бежанците, но от друга страна поставя Гърция в много трудно положение", добави германският канцлер.

Меркел предупреди, че ако ЕС не успее да постигне споразумение с Турция, Гърция няма да може да понесе дълго време мигрантския натиск.

Вчера балканският маршрут за бежанци и мигранти беше напълно затворен, след като Словения започна да прилага нов режим за влизане в Шенгенската зона и престана да пуска мигранти без валидни паспорти и визи.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Darma

преди 8 години

До Розови очила до когаНе се изненадвайте от търпението на немския народ. Те са зомбирани и я следват, и я подкрепят.После пак ще разправят, че не са виновни, и не знаят, как се е стигнало дотам. Това го говорят до ден днешен в Германия за ВСВ. Те не са виновни, че изпълняват заповеди. Това са болни хора. Нищо добро не трябва да се очаква от тях.

37

Darma

преди 8 години

До БерлинВерно? А в Берлин как е, а? Весело място ли е? Ти добри ли живееш там? В гетото ли си? Има ли немци там около тебе? Говорите ли си на немски? Стой и гледай в какво тъжно място се превръща Германия. След изборите всичките бежанци ще ги прибере Германия. Хората в Близкия Изток и Северна Африка седят върху опаковани куфари, за да дойдат в Германия, и да ти кажа, между другото, те много обичат да идват в Берлин - при роднини. Ти после обяснявай във форума какъв стандард на живот имаш.

36

бг

преди 8 години

Само публичната екзекуция на бабата ще спаси Европа е

fallback