Снимка: Reuters
fallback

Иран е извършил пробни изстрелвания на две балистични ракети по мишена на 1400 км разстояние, върху които било изписано "Израел трябва да бъде унищожен", съобщи агенция Фарс, цитирана от Асошиейтед прес.

Иранската полуофициална медия публикува и снимки, за които твърди, че са на изстреляните ракети Кадър Ейч (Qadr H).

Съобщението съвпада по време с посещението на вицепрезидента на САЩ Джо Байдън в Израел и идва ден след като говорител на американския Държавен департамент отправи критики към други ракетни тестове в Иран и каза, че Съединените щати ще поставят въпроса пред Съвета за сигурност на ООН, отбеляза АП, цитирани от БТА.

Ройтерс пък цитира ИСНА - друга иранска информационна агенция - според която командирът на ракетна батарея към Корпуса на гвардейците на Ислямската революция заявил, че двете ракети са в състояние да поразят Израел.

"Причината да разработим нашите ракети с обхват от 2000 км е за да могат да ударят от безопасно разстояние нашия враг, ционисткия режим", казал бригаден генерал Амир Али Хаджизаде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

анонимен

преди 8 години

Във филмите има повече истина, от колкото в медиите.

27

Анонимен

преди 8 години

За забравилите да припомня. Втория еврейски храм в Ерусалим е бил построен с помощта на персийците - цар Кир. Първия храм построен от еврейския цар Соломон е бил разрушен от вавилонците / Ирак/. Втория им храм е направен от персийците /Иран/, който по-късно е бил разрушен от римляните. Ерусалим е бил крепостен град на евусейците, превзет от цар Давид баща на Соломон. Съществуването на евреите там е безспорен факт, но са били разпръснати по цял свят. Скоро и в България няма да останат българи

26

Анонимен

преди 8 години

Израел е най-големия враг на ислямистите. Те са единствените които не вземат страна между шиитските и суниските проблеми. За Израел всички араби са еднакво опасни.

fallback