Снимка: bgonair.bg
fallback

Четвърт милион деца са застрашени от гладуване до смърт в лагерите във вътрешността на обсадената Сирия. Това показват данните от най-новия доклад на хуманитарната организация "Спасете децата".

В документа се посочва, че децата са застрашени от слаб достъп до медицинска помощ и риск от трайни психологически последствия. Те живеят в нечовешки условия и са застрашени от недохранване. За да преживяват някак, родителите им ги хранят с трева.

"Няма храна, няма нищо. Живеем нечовешки живот. Най-вече децата страдат. Няма с какво да ги храним. Ужасно е, просто е ужасно", разказа сириец.

Близо половин милион души в 18 различни района на Сирия са под обсада или от правителствените сили, или от опозиционните групи, твърди ООН. Няма никакви доставки на храна, лекарства или гориво.

Някои хуманитарни агенции твърдят, че истинският брой на бедстващите хора може да достигне 2 милиона души.

Настоящото прекратяване на военните действия, което влезе в сила на 27 февруари, трябваше да позволи на хуманитарните организации да получат достъп до обсадените области. Няколко хуманитарни конвоя достигнаха до 150 000 души, но като цяло доставките са били откъслечни.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 8 години

И на това гн Путин го изкарвате герои.Всичката дандърия е заради него.Той е изверга на света,неми говорете за него.Избиха над 300 000 жени старци и деца заради него.Трибунал за него.

23

Глад

преди 8 години

Много гладни има по света. В Судан, Сомалия, Руанда. Гладуващите там имат нещастието да се родят в страни където не са преплетени геополитичски интереси. Затова и не се пише и чува за тях.

22

Анонимен

преди 8 години

А половин милион пенсионери гладуват в България, един милион са безработни, 2 милиона са избягали в чужбина. Дреме ми за Сирия.

fallback