Снимка: Reuters
fallback

Въоръжено нападение беше извършено тази сутрин срещу полицейско управление в квартала "Байрапмаша" в Истанбул. Информационните източници съобщиха, че е взривена бомба във входа на управлението, ранен e един полицай, предаде БНР.

Терористите били трима - докато двамата взривявали бомбата, третият открил огън с пневматична пушка. При престрелката единият от терористите бил ранен, но успял да се качи в такси и да избяга, а другите двама били обградени от полицейските сили в сграда наблизо. Твърди се, че единият от избягалите е жена. Продължава нейното издирване.

Полицията е отцепила района, прехвърлени са допълнителни сили. На мястото на инцидента е пристигнал и валията, областният управител на Истанбул, който се очаква да направи официално съобщение.

В сряда полицията в Истанбул сигнализира, че терористи от "Ислямска държава", които влезли нелегално в Турция, подготвят атентат в Истанбул. Но е по-вероятно днешният акт да е дело на терористи от Кюрдската работническа партия (ПКК), която е забранена заради съмнение за тероризъм, тъй като именно ПКК използва жени при извършването на терористични атаки.

"Байрампаша" е един от най-гъсто населени квартали в европейската част на Истанбул. В този район се намира централната автогара, откъдето тръгват автобусите и за България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

майтап

преди 8 години

Добре,че не са имали китайски пиратки.Страшно въоръжение са имали"терористите"-пневматична пушка.Голяма комедия!Истината е,че това е била инсценировка за да се оправдае избиването на кюрдите в Сирия от турската армия.Турците са истинските терористи,а не кюрдите.

20

Анонимен

преди 8 години

"третият открил огън с пневматична пушка"Вие майтапите ли се?? А с прашка да ги е обстрелвал. или с воден пистолет да ги е напръскал?

19

Анонимен

преди 8 години

Клубът по художествена самодейност откри театралния сезон. Театралните критици ги отстраниха след като видяха аматьорските им напъни.

fallback