Снимка: bgonair.bg
fallback

Около 400 мигранти, настанени в бежанския лагер край Солун, решиха да го напуснат и да тръгнат пеша към македонската граница.

Други 200 бежанци са поели на поход от централна Гърция към граничния пункт Идомени. Те възнамеряват да изминат над 300 километра пеша.

Трета група от 100 души е тръгнала от северния град Козани отново към македонската граница.
 
Миграционните лагери в Гърция са охранявани от полицията, но хората в тях са свободни да ги напуснат, ако решат.

"Останахме в лагера в Гърция за три дни. Гърците не ни пускат да стигнем до границата с Македония. Нямаме пари, уморени сме, но единственият ни изход е да вървим пеша до границата", каза Мохамед Дарда, бежанец от Сирия.

Гръцката полиция уверява, че няма да използва сила срещу мигрантите, за да се избегнат сблъсъци. Части от магистралата, по която се движат хората, са затворени, за да се осигури безопасността им.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 8 години

Баба Меркел да се стяга. Чудя се до кога ще я траят германците. Явно тя е истерясала и копира личностите от миналото. Екатерина Велика е поканила някога германците да отидат да живеят в Русия, но това са били православни и работни хора, а меркелката какви хора покани. Тези дето в легена в който си мият краката после изсипват там ориза за готвене. Два различни свята не могат да виреят на едно място. Жените приличат на някакви чучела, а мъжете брадати, космати и с ниво на ***. Несъвместимо е.

30

Анонимен

преди 8 години

Те идват насам,а ние накъде....???

29

нико

преди 8 години

Каква е разликата между Гърция и Турция - и двете държави ги транспонтират на запад !

fallback