Снимка: кадър Youtube
fallback

Германското правителство осъди "отвратителния" инцидент, при който антимигрантска тълпа "безочливо празнува" пред горящ бежански център, предаде The Telegraph, цитиран от "Фокус".

Около 30 пияни зяпачи са ръкопляскали докато бивш хотел, превърнат в център за търсещи убежище лица, горял в град Бауцен, провинция Саксония.

Полицията съобщи че разследва случая като вероятен палеж, след като били открити следи от "ускорител на пожара" в сградата.

Някои хора от тълпата дори са опитали да попречат на пожарникарите да загасят пламъците. Задържани са двама 20-годишни мъже след инцидента, разминал се без жертви и пострадали.

Докато голяма част от германците са доста добре настроени към новодошлите, има и доста активни групи, които съвсем не са на същото мнение.

Саксония е и родното място на антиимигрантското движение ПЕГИДА. Това далеч не е първият случай на инцидент в бежански център. През август тълпа в Хайденау, до Дрезден, замеряше полицията с празни бутилки и пиратки.

Пожарът в Бауцен се случи дни след като в малкия град Клаузниц, също в Саксония, тълпа крещеше: "Ние сме народът!" и "Вървете си у дома!", след като блокира автобус, превозващ бежанци. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Johny English

преди 8 години

ENGLISH DEFENCE LEAGUE -----> FOLLOW US !

57

Анонимен

преди 8 години

Че то и до сега имат почти 1000 палежа на бежански центрове.На изборите ще ги видим, на 13 март.

56

Наблюдател

преди 8 години

"Голямата част германци са добронамерени.." си е чиста правителствена дезинформация! Още палят само сградите.....

fallback