Снимка: БТА
fallback

Доналд Тръмп има преднина от над 20 процента пред сенатора от Тексас Тед Круз в републиканската надпревара за президентската номинация преди вътрешнопартийните избори в щата Южна Каролина в събота. Това показва национално социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос.

Милиардерът Тръмп получава подкрепа от 40 процента в анкетата, извършена от събота до сряда. Следват Круз със 17 на сто, сенаторът от Флорида Марко Рубио с 11 процента, пенсионираният неврохирург Бен Карсън с 10 на сто и бившият губернатор на Флорида Джеб Буш с 8 процента.

Резултатите от тази анкета са твърде различни от друго национално проучване тази седмица на NBC и "Уолстрийт джърнъл", според което подкрепата за Тръмп намалява и популярността му се изравнява с тази на Круз в борбата за републиканската президентска номинация за изборите на 8 ноември, посочва Ройтерс.

В лагера на демократите бившата първа дама и бивш държавен секретар Хилари Клинтън запазва преднина от около 10 процента на национално равнище пред сенатора от Върмонт Бърни Сандърс, след като той спечели вътрешнопартийните избори в Ню Хемпшър миналата седмица.

Анкетата на Ройтерс/Ипсос показва освен това, че Клинтън или Сандърс ще победи Тръмп на изборите. Клинтън ще ги спечели с подкрепа от 44 на сто, а Тръмп ще получи 34 процента. Сандърс би победил с 44 на сто Тръмп, който би получил 35 на сто, добавя Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

Обаче Обама каза че няма да спечели!(а ако спечели ще стане като с Кенеди...нали?)

9

Иван

преди 8 години

Този го мразят.Защото е единственият кандидат без подкрепата на еврейски пари както всички останали президенти на сащ в последните 30 години.

8

Анонимен

преди 8 години

Ха-ха, пропагандната машина все още гледа да пробута старата чанта Хилъри, която загуби тотално вече две гласувания (първото пак го загуби, но с шмекерии го натъкми да е наравно със Сандърс). И пак ще беснее *** противна, когато стане ясно, че пак не я искат :))

fallback