Снимка: Twitter
fallback

Зад кървавия атентат, който отне 28 живота вчера в Анкара, стои сирийският бежанец Салих Неджар, съобщиха турските медии, като се позоваха на информация от полицията.

Oще по темата

Според говорителя на полицията Асуман Аранджък, атентаторът е загинал на място.

Смята се, че Неджар има връзки със забранената в Турция прокюрдска работническа партия (ПКК). Той е влязъл в страната в началото на месец юли 2015 г.

Идентификацията е направена по пръстови отпечатъци, взети от тялото на предполагаемия атентатор.

При кървавия взрив снощи загинаха най-малко 28 души, а над 60 бяха ранени. Повечето убити и ранени са турски военни, включително офицери.

Турските власти заявиха, че зад терористичния акт стои Кюрдската работническа партия. Веднага след атентата турският президент Реджеп Ердоган свика спешна среща във връзка с трагедията.

Властите ограничиха достъпа до социалните мрежи Facebook и Twitter. Там се появи и документ, според който се твърди, че турските власти налагат рестрикция върху отразяването на новини за атентата в медиите.

Това е трети атентат в Турция за последните 6 месеца. Миналият октомври при терористичен акт по време на мирно шествие в Анкара загинаха 99 души. В началото на тази година пък в Истанбул загинаха 10 туристи при самоубийствен атентат.

Турция е заплашвана от различни групи, включително Кюрдската работническа партия и "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

АТАТЮРК

преди 8 години

Няма значение кой е и какъв е.станало е.сега кой ще плати.османлията не прощава никога от столетия.че падат руски и кюрдски глави и то по много.казах.ферман.😍

42

dobre..

преди 8 години

Тамън се питах дали вече са намерили чисто новия паспорт из между руините и ето някаква снимка, която не се знае от къде идва, но щом турските власти са ни казали че е на някакъв бежанец атентатор, трябва да вярваме!

41

Анонимен

преди 8 години

Значи според теб руснаците бомбандират и избиват руското население в Украйна?А правителствените войски тихо и мирно си стоят със скръстени ръце?Бъди благодарен на 500 000 руснаци, които са се заселили у нас, защото само заради тях България ще бъде защитена от териториално завладяване от страна на Турция.

fallback