Снимка: Twitter
fallback

Рано тази сутрин два влака са се сблъскали челно близо до германксият град Розенхайм, съобщава германският "Focus". По първоначална информация има множество ранени.

Точен брой на убитите не се съобщава засега. Говорителка на полицията в Долна Бавария потвърди пред медиите, че има загинали, предаде АП, цитирана от БТА. Местно издание твърди, че загиналите са двама.

ДПА съобщи, че загиналите са четирима, а броят на ранените вече надвишава 150 души.

ТАСС съобщава, че броят на пострадалите надвишава 100 души, има и загинали. От сблъсъка няколко вагона са дерайлирали.

От полицията в Розенхайм съобщиха, че с тежки травми са минимум 10 души.  На мястото на произшествието са пристигнали спасителни отряди. В спасителната акция участват и осем хеликоптера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

999

преди 8 години

До Анонимен 22Моето горещо желание е вие да сте прав и положението в Бавария да е под пълен контрол. Сведенията ми обаче не са само от "пропагандни клипове", а и от българи, които живеят там. Така например още преди месец едно съседче, което завърши западен университет и сега живее в Мюнхен споделяше, че вече трети път местните немци палят общежитията за имигранти. Това не ми звучи като много мирна, кротка и овладяна атмосфера. А е такава и от двете страни.

24

Анонимен

преди 8 години

До МилосърднаВсъщност много лесно се насочват два влака един срещу друг, даже ръчно става. Да сте виждали случайно едни стрелки, край линиите, които прехвърлят влака от една линия в друга? А ако нещата са компютъризирани, още по-лесно. От разстояние се прави, просто трябва добър компютърен специалист. Ако нямаш подръка такъв, има два варианта - с пари или с пистолет. Е, дано не е това причината...

23

Анонимен

преди 8 години

ГЕРМАНИЯ ПЪТУВА С ГЛАВОЛОМНА СКОРОСТ ПО ЛИНИЯТА КЪМ ТРЕТИЯ СВЯТ!

fallback