Кадър: YouTube
fallback

Чеченският лидер Рамзан Кадиров качи на страницата си в Инстаграм видеоклип, на който се прицелва с оръжие в образа на руския опозиционер Михаил Касянов. Върху лицето на Касянов е наложен филтър-мишена за прицелване със снайпер, съобщи Би Би Си, цитирана от БТА.

"Касянов пристигна в Страсбург да търси пари за руската опозиция. Който не е разбрал, ще разбере", се казва застрашително в коментар към видеото.

Съратникът на Касянов от руската партия Парнас" Иля Яшин определи публикацията като директна заплаха за убийство.

В средата на януари Кадиров характеризира руската несистемна опозиция като "врагове на народа", които се опитват да разклатят политическата система в страната, отбелязва Би Би Си. Нейните представители според мнението на чеченския политик трябва да бъдат съдени за "подривна дейност".

Изявленията на Кадиров предизвикаха бурна критика от страна на правозащитници и опозиционери. Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков обаче предложи да не се нагнетява напрежение около изявленията на чеченския лидер. Според Песков "казаното трябва да се прочете спокойно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

соло

преди 8 години

Чеченците ще бъдат "привлечени" от *** и рауснаците, точно никога!От над 200 години империята ги мачка, както си иска, и само чакат момента да се отцепят.При тези обстоятелства, няма да е далече.

9

К и К

преди 8 години

Дай на чеченеца калашник и кауза.

8

ФСБ

преди 8 години

Факт е, че чеченците станаха съмишленици на Кадиров, а от там и на Русия, каквито винаги са били. Путин спечели чеченците.А вие си лайте на воля...

fallback