Снимка: Reuters
fallback

Повишена, "оранжева“ степен на тревога, беше обявена в авиобазите на военновъздушните сили на Турция. Това съобщи Anadolu Agency, цитирана от "Фокус".

Oще по темата
Според военни източници повишеното ниво на тревога във въздушните бази предполага "пълна готовност за всичко и незабавен отговор на пилотите в случай на заплаха, без да е необходимо съгласуване с командването.

Напрежението в Турция отново се повиши след информация за ново навлизане на руски боен самолет във въздушното пространство на страната.

Москва отрече информацията, но НАТО я потвърди.

Алиансът призова Русия да вземе мерки, а турският президент Реджеп Ердоган покани Владимир Путин на разговори. Руският президент обаче засега не е отговорил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

302

Исторически

преди 8 години

погледнато - турците са водили с руснаците досега дванадесет войни (къде по-големи, къде по-малки). Резултата засега е 0:12.

301

Боби

преди 8 години

До Анонимен 387Виж сега Ф-35 като идея на хартия е добър. На практика Руснаците се сблъскаха с този феномен при експлоатацията на все тоя прословут Су-24 още през 70 години на миналия век. Су-24 тогава правеше всичко без въздушен бой и беше натъпкан с всякаква електроникаЕ но по бойните части екипажите се специализираха - този ползва ракети, този бомби, този се занимава с ПВО а последния прави електромагнитни смущения Су-24 за това не е идеален в нито една от ролите муФ-35 също едно към едно!

300

Анонимен

преди 8 години

Правилно,готови са!Само руснаците трябва да си изключат джаджите,разположени в Сирия и Средиземно море,заради които турските и т.н. самолети ,параходи и други железа не могат да ги приближат на по-малко от 300 км- електрониката им минава под "чужд" контрол.Малко е "ужасно" да си на параход ,самолет ,танк или камион,които внезапно стават неуправляеми,но пък действа изтрезвяващо.За подробности могат да се питат моряците от "Доналд Хук",може би и пилотите на правителствения Фалкон с ББ и т.н

fallback