Снимка: БТА
fallback

Оцелял очевидец, скрит на дърво, каза, че е видял как екстремисти от "Боко харам" са подпалвали колиби и е чул детски писъци след хората, изгорели живи при последната атака на местните нигерийски джихадисти, предаде Асошиейтед прес.

Десетки овъглени трупове и тела с рани от куршуми бяха разпръснати по улиците на село Далори след вчерашното нападение на "Боко харам". Селото се намира само на 5 км от Майдугури - най-големия град в Североизточна Нигерия, смятан за "родно място" на ислямистката терористична организация, съобщиха очевидци и войници.

Стрелбите и палежите продължили 4 часа , разказа спасилият се Аламин Бакура, плачейки по телефона, докато се обаждал на екипа на АП. Той съобщи, че няколко членове на неговото семейство са били убити или ранени. Ужасите продължили със самовзривяването на три жени камикадзе сред хората, които успели да избягат в съседното село Гамори, убивайки много хора, твърди войник очевидец, пожелал анонимност, тъй като не е оторизиран да говори с журналисти.

Все още не се знае броят на жертвите от вчерашните зверства на джихадистите, защото продължава събирането на тела, включително из околните горички, където те излавяли и убивали бягащи селяни, каза работник по сигурността, участващ в събирането на труповете.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Нямам думи

преди 7 години

Това е трагедия, не по- малко брутална от нападенията в Европа. Въпреки това не видях един коментар, който да показва, че това се приема като трагедия. Хора, това са мирни жители, жени и деца, които са оставени без никаква защита да бъдат подложени на геноцид!

26

Анонимен

преди 8 години

Голяма работа, нали са нeгъpчeтa.

25

Тео

преди 8 години

И пак до Демокрация, за да синтезирам инфото:"Нигерия притежава най-големите залежи на природен газ в Африка и 7-мите по обем в света, както и 10-тите по обем в света залежи на петрол. Тя е най-голямата страна-членка на ОПЕК и изнася 5-тото по обем количество петрол в света, задминавайки страни като Иран, Ирак и Норвегия." Източник - уикито :)

fallback