27

Нямам думи

преди 7 години

Това е трагедия, не по- малко брутална от нападенията в Европа. Въпреки това не видях един коментар, който да показва, че това се приема като трагедия. Хора, това са мирни жители, жени и деца, които са оставени без никаква защита да бъдат подложени на геноцид!

26

Анонимен

преди 8 години

Голяма работа, нали са нeгъpчeтa.

25

Тео

преди 8 години

И пак до Демокрация, за да синтезирам инфото:"Нигерия притежава най-големите залежи на природен газ в Африка и 7-мите по обем в света, както и 10-тите по обем в света залежи на петрол. Тя е най-голямата страна-членка на ОПЕК и изнася 5-тото по обем количество петрол в света, задминавайки страни като Иран, Ирак и Норвегия." Източник - уикито :)

24

Тео

преди 8 години

До Демокрация"Къде са САЩ, за да им "помагнат"?А да, там няма достатъчно петрол."В Нигерия няма петрол? Вземете се поосведомете малко, има и още как! Както и много полезни изкопаеми, но там правителството е от нашите, и въпреки че пет пари не дава за местното население прави як бизнес с нашите фирми и за това какво са 50-60 хиляди избити *** на година. Но виж, когато Саддам уби 5 000 в Тикрит или Милошевич 5 000 в Сребреница, наш дълг е да настроим ООН за въздушни удари!Демокрация?!? Пфу!

23

Наблюдател

преди 8 години

Тия ще върнат времето 2000 години назад, ако завладеят света. Това си е чиста ерес в най- уродлива форма. Вече и те не знаят в името на какво убиват.Просто няма Русо какво да правят или някой им плаща да убиват. Бог да пази България и дано никога не съжителстваме с Боко Харам или ДАЕШ.

22

летящата вещица

преди 8 години

Оцелял очевидец, скрит на дърво,''''''''''''''''''''''''''''''''''''Като ги знам как лъжат, изобщо не им вярвам. Хайде сега, да идват и нигерийските "деца", такива дето се бръснат всеки ден, за да не ги изгорят живи. Абе, вие за балъци ли ни мислите?

21

Ghost

преди 8 години

Има петрол в Нигерия и то много.И всичкия оъдавна е собственост на западни компании.Имаше един документален филм за находище което било закупено от ШЕЛ ...обещали на хората просперитет,болници,училища...нищо от това не се случило даже им отровили и водата.А по реални данни от същото находище ШЕЛ печели милиарди.Та на кой му е притрябвало да се занимава с боко харам...

20

Анонимен

преди 8 години

Евангелиетата не са източник на достоверна информация. Писани са поне 200 години след като е живял Христос и са силно редактирани десетки пъти. Няма как да им се довериш за каквото и да е било.А и как ще обясните разликата между отеца и сина му? Или вие казвате, че няма никакъв отец или той не трябва да се слуша? Отричате бога си, след като отричате стария завет?

19

до 25

преди 8 години

Говориш за стария завет,който си е еврейски.Четете евангелията. Единствената религия.,която ще спре войните.Мохамед е фалшив пророк. За пари се е оженил за вдовица. За пари и пророк ще стане. Каквото са му казали евреите да направи.

18

Анонимен

преди 8 години

Е как пък християнството да е мирна религия! Богът лично е избил около 3 милиона души, черно на бяло написано в библията, и постоянно размахва заплахи за убийство и разорение. Ако не му се подчиняваш. А изборът ти е - или се подчиняваш или умираш. И още - можеш да живееш както си искаш цял живот, включително и да убиваш, достатъчно е преди да умреш да се покаеш и готово! Чист си! Четете и библията като сте вярващи християни, но няма да сте очаровани от нея.

17

Демокрация

преди 8 години

До Анонимен 22Още по зле. Щом правилните концерни сучат, другото е без значение.

16

Анонимен

преди 8 години

Е как да нямат пртрол бре? Нигерия е една от най-богатите на петрол Африкански държави. Аз лино работя в рафинерията на TOTAL в Калабар, Крос ривър провинция, Нигерия. Незнам за Боко Харам за тях само по телевизията гледаме и тук. По-опасни са бандите с които е бъкано тук

15

Анонимен

преди 8 години

не съм разбивач, от тяхната култура.Но доколкото знам арабският език е много богат на думи и "корана " също използва много голям брой думи .Не всеки от тях може да разбере съдържанието на корана и затова е лесно създаване на радикалния ислям.Просто защото последните не четат корана а слушат разбиранията на някой за корана.

14

Демокрация

преди 8 години

Къде са САЩ, за да им "помагнат"?А да, там няма достатъчно петрол.

13

здравейте овце

преди 8 години

Единствената истинска религия е християнството и то светите Евангвлия. Христос нашия Бог искаше да изгони еврейските мошенници,сребролюбци от обществата. Евреите видяха ,че християнството се разпространява и измислиха мохамеданството. Наеха Мохамед да бъде фалшив пророк,написаха му Корана и ги противопоставиха на многолюдните християни.

12

Анонимен

преди 8 години

Но най податливи към изкривени разбирания са исляма.Навремето така е било с християнството при кръстоносните походи било много важно да нямат народа достъп до библията

11

до 11

преди 8 години

Радикален Ислям не четат "корана" а изпълняват заповеди(религиозни разбирания на някой за правосъдие, не на "корана")

10

без омраза

преди 8 години

ислямистите,християните и будистите имат реални техни пратеници от бога им//христитос,ьуда, мохамед/ а юдаизма имат мойсей /но като легнда а не жив човек.само христос и буда не сампропвядвали омраза към дуговерците/даже христос -обич към тях/ .

9

деди Бойко

преди 8 години

21 век. Мирната религия ислям.

8

честит

преди 8 години

Днес. БГ е единствения форум в света като и думата ч.ума се цензорира. Абе ДНЕС-аджиите американските фондации толкова ли много пари ви налеха бре?