Снимка: Reuters
fallback

Турция може да стигне много далеч в отстояването на своето влияние върху събитията в Сирия, особено сега, когато сирийският конфликт навлезе в решителна фаза, коментира британският вестник The Independent.

Според изданието развитието на събитията през следващите месеци вероятно ще определи кой ще бъде победител и кой губещ в региона.

Oще по темата
Анализът идва ден след като напрежението между Анкара и Москва отново ескалира заради информация, че руски боен самолет пак е нарушил въздушното пространство на Турция. Русия отрече това. Информацията бе потвърдена от САЩ и НАТО.

The Independent припомня, че правителствените сили на сирийския президент Башар Асад напредват на няколко фронта, подкрепяни по въздух от руски самолети.

Петгодишната кампания на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за свалянето на Асад, с помощта на действията на въоръжената опозиция, изглеждат близо до поражението, отбелязва вестникът.

Ердоган е непредвидим и може да нахлуе в Сирия. Турция може да приеме провала на кампанията си като свършен факт и да признае, че е изключително трудно да изпрати войски в северната част на Сирия, на фона на протести от Русия и Съединените щати, пише още изданието.

Въпреки това, ако Анкара приеме загубата като унижение, тя може да вземе решение за военна операция, посочва The Independent.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

196

Анонимен

преди 8 години

Само психично болен или неумеещ да разсъжадава човек, може да си въобрази, че Турция ще остави нещата така. Да се готвят асадовци и *** за големия анадолски Меч. Потен вече го усети като свалиха самолета = оплака се, че Ердоган му забил нещо някъде отзад, ниско под кръста.Свиквайте дрогари, от тук насетне все така ще е!

195

Анонимен

преди 8 години

Вън русия, америка и бежанци и турци от европа Константинопол за българия Македония също

194

Боби

преди 8 години

До Shopp 259Умнико Смятах го с Корабната групировка и самолетите Сирия излиза на РФ 3 милиарда $ макс за година. Дори курса рубла $ да е 100/1 само 1/10 от данъците на голяма фирма като Газпром покрива тези разходи.Това не е България Всички тези страни имат огромни бюджети които дори нашите финансисти не могат да си представят. Нито ние с теб като си представяш 1 000 000 000 от коя да е валута какво си представяш?

fallback