Снимка: архив, Reuters
fallback

Германското правителство предупреди Москва да не превръща обвиненията за изнасилено момиче в юношеска възраст от германско-руски произход в Берлин в политически въпрос, предаде ДПА.

Руският външен министър Сергей Лавров обвини по-рано германските власти в опит за прикриване на обвиненията за сексуално посегателство. Случаят предизвика бурни страсти в социалните медии, в рускоезичните медии, както и публични протести, организирани от руската общност в Берлин, която твърди, че момичето е било отвлечено и изнасилено от група мигранти.

Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт обаче отвърна на удара, като каза, че "е неприемливо инцидентът да се експлоатира политически".

Берлинската прокуратура разследва двама мъже на възраст малко над 20 г. по случая с момичето, идентифицирано само като Лиза Ф., което изчезна на 11 януари за около 30 часа.

Берлинската полиция сега смята, че изнасилване не е имало. Лиза Ф., която е родена в семейството на руски имигранти, е направила противоречиви твърдения какво се е случило с нея по времето на изчезването й.

"Ясно е, че момичето не е изчезнало доброволно за 30 часа", каза Лавров по-рано. Министърът добави, че в момента адвокат е в контакт и със семейството на Лиза, и с руското посолство в Берлин.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

yyy

преди 8 години

abe rusnazite imat topki za razlika ot nemzite i go dokazvat otnovo i otnovo

15

Анонимен

преди 8 години

Зелени пимбени....140 коли с хора раздадоха правосъдие ВЕДНАГА. А и да не забравяме че последните руси немци ..са от руски произход))

14

SS

преди 8 години

До АлексКое ще ти е толкова интересно, щото ние най вероятно ще сме от първите дето ще изгорят ако това се случи (в пряк и преносен смисъл).

fallback