Снимка: архив Reuters
fallback

Жените, станали жертва на сексуални атаки в новогодишната нощ в Кьолн, също носят вина за нападанията. Тя се състои в това, че се размотават по улиците в предизвикателно облекло, заяви кьолнският имам Абу Юсуф, съобщава британският "DailyMail".

"Жените носят отговорност за атаките, като се размотават напарфюмирани, в къси полички, тесни панталони и разкопчани блузки и се парфюмират", тъй като по този начин "наливат масло в огъня", обясни ислямският духовник. Имамът допълни, че при подобни обстоятелства "такива неща се случват".

Немският политик Бек Фолкер незабавно подаде иск в съда срещу кьолнския имам, пише "24 часа". Депутатът в Бундестага от "Партията на зелените" е възмутен от думите на имама, че жените сами са виновни за нападенията и изнасилванията, защото били в къси поли и напарфюмирани.

"Имамът смята, че пострадалите сами са виновни за станалото. Затова аз смятам, че за такива думи той трябва да бъде привлечен под отговорност. Тук трябва дебело да се подчертае, че това дело не засяга религията и че неговите изказвания изцяло се разминават с действителността", каза политикът в интервю пред телевизия WDR.

Бек Фолкер е подал иска си в съда на основание член от закон за "Публично подстрекателство към престъпни действия".

Изявлението на имама за пореден път разцепи общественото мнение в Германия. Немското издание Express задава въпроса: "Може ли германките да използват парфюми?".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

136

Коментатор

преди 8 години

какво прави този имам в Кьолн?!

135

Боби

преди 8 години

До жесток мюсюлманин 183Т Ъ П А К О! Само едно ще те попитам - необходими ли са ти на теб лично жените и на твоята вяра и страна като ги смяташ за по-низши същества? Ако кажеш НЕ(Само Кажи НЕ Кажи НЕ Кажи НЕ) ще вземем да дадем на всички жени от мюсюлмански страни убежище БЕЗ Мъжете и ще ви Гледаме СЕИРА.

134

жесток мюсюлманин

преди 8 години

Пада им се на жените. Малко им е това. С имам или без имам тези ще им покажат къде им е мястото. Нека се разбере веднъж за винаги, че жената стои много по-долу от мъжа. Хак да им е равноправието! Сега ще се разбере колко са равноправни и равностойни. Нека феминистките да ги спасяват. Нали нямало разлика между половете, а слабият пол бил много по-силен :D

fallback