Снимка: Reuters
fallback

Двадесет и един души са убити при нападението в университета "Баша Хан" в северозападната част на Пакистан. Операцията там е приключила, заяви Саид Вазир, заместник-инспектор от пакистанската полиция, цитиран от Франс прес. Преди това той съобщи и за 30 ранени.

Заместник-комисарят Тахир Зафар каза, че нападението е започнало рано сутринта, малко след като започнали занятията в университета, който се намира в град Шарсада на около 35 км от Пешавар, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС.

Oще по темата

Отговорност за атаката пое Движението на пакистанските талибани. "Четирима наши камикадзета извършиха днес нападението срещу университета "Баша Хан", каза по телефона на АФП талибанският командир Омар Мансур.

По данни на властите в атаката са взели участие от осем до десет бойци. В сградата на учебното заведение е имало до 3000 студенти и преподаватели. Четирима от нападателите са убити. Според полицията 70 процента от студентите са спасени, беше съобщено по-рано.

Пакистанският премиер Наваз Шариф заяви от Швейцария, където пристигна за участие в Икономическия форум в Давос, че Пакистан е твърдо решен да продължи борбата с тероризма, съобщи ТАСС, цитирайки пакистански медии.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 6тъй, тъй...."пешо" пише във форума лоши неща за исляма, а се окзава че това било също като да заколи 20 студента. Една марка.Ти да видиш...

12

Facebook

преди 8 години

Има само един Бог - вашят БОК СПИНДЕРМААН :D

11

bog

преди 8 години

Русия си има Иран.Китай си има Пакистан.Нато имат Ирак,Либич,Турция и СА.Всеки си има една мюсулманска държава с която да си играе на война.Повечето от тези хора там се изпоузват за разплод на войници.Необразовани и пропити с идеята че има бог който трябва да защитават.Самите хора искат друг живот но нямат голям избор.

fallback