Снимка: Reuters

Двадесет и един души са убити при нападението в университета "Баша Хан" в северозападната част на Пакистан. Операцията там е приключила, заяви Саид Вазир, заместник-инспектор от пакистанската полиция, цитиран от Франс прес. Преди това той съобщи и за 30 ранени.

Заместник-комисарят Тахир Зафар каза, че нападението е започнало рано сутринта, малко след като започнали занятията в университета, който се намира в град Шарсада на около 35 км от Пешавар, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС.

Още по темата

Отговорност за атаката пое Движението на пакистанските талибани. "Четирима наши камикадзета извършиха днес нападението срещу университета "Баша Хан", каза по телефона на АФП талибанският командир Омар Мансур.

По данни на властите в атаката са взели участие от осем до десет бойци. В сградата на учебното заведение е имало до 3000 студенти и преподаватели. Четирима от нападателите са убити. Според полицията 70 процента от студентите са спасени, беше съобщено по-рано.

Пакистанският премиер Наваз Шариф заяви от Швейцария, където пристигна за участие в Икономическия форум в Давос, че Пакистан е твърдо решен да продължи борбата с тероризма, съобщи ТАСС, цитирайки пакистански медии.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase