Снимка: bgonair.bg
fallback

Терористичната организация "Ислямска държава" потвърди смъртта на екстремиста известен под псевдонима "Джон джихадиста".

Белият дом съобщава, че най-опасният палач на групировката е бил ликвидиран при въздушен удар. Междувременно терористите обявиха кой е заместникът му в ново пропагандно видео.

Роден на 17 август 1988 г. Мохамед Емуази, известен като Джон Джихадиста е израснал в заможно семейство и е завършил програмиране в Уестминстърския университет.

Не е ясно как и кога е бил вербуван, но се е влял в редиците на "Ислямска държава", където бързо е спечелил репутация. Заедно с трима други британци той охранявал затвора в столицата на групировката Ракка.

Накрая фигурата в тъмните дрехи, говореща за неизбежното възмездие на английски с британско произношение, стана символ на глобалния джихад. Джон Джихадиста стана публично известен, след като през август 2014 г. екзекутира американския журналист Джеймс Фоули.

Информацията за смъртта на екстремиста идва от медии, свързани с терористичната групировка.
 
Въпреки новините за гибелта на Джон Джихадиста, британската телевизия Channel 4 излъчи кадри на новия палач на терористичната групировка. Той се казва Сидхарта Дар и се превръщз в новата цел на бомбардировките на водената от Съединените щати коалиция.

"Черният флаг на исляма един ден ще се развява над Даунинг стрийт №10", заплашва Сидхарта Дар.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Карлос

преди 8 години

Сега Сидхарта се превърна в главна цел на САЩ и коалиция. Смях и само смях, те да не са някой РПУ, което издирва престъпници? Не е ли борбата срещу ИД, а не само срещу определени палачи, с неговото унищожаване какво ще постигнат, да не би терористите да останат без палачи и убийци?

9

САЩ

преди 8 години

Айде и Джонито го пенсионираха. Интересно на кой китен тропически остров в момента си пие халал мартинито с Осама.

8

Иванчо Джъмбуриста

преди 8 години

Хуахахаха блейте овцииии ураа убиха джони джихадиста, да живее новия джони тъпоглависта! Некой си ги създава, "убива", а овците блеят ли блеят. Цели стада американци и европейци още се чувстват прекрасно след убийството на Фантомас Бин Ладен, а сега направо се очертава масов ор газъм сред чифтокопитните заради смъртта но другия Демон - Джони Джихадиста! И за да "Show Must Go On!", още неизстинал, Джони се е преродил в Сидхарта! Малко трудно за произнасяне, ама пък убедително! Джон беше плоско!

fallback