Снимка: Архив Reuters
fallback

Чешкият министър-председател Бохуслав Соботка заяви днес, че трябва да бъде създадена "резервна гранична система" по линията България-Македония, която да предпазва шенгенските страни от проникването на нелегални мигранти от Близкия изток и Северна Африка, предаде ТАСС.

Според Соботка е необходимо засилване на охраната на шенгенските граници и да бъде създадена единна европейска гранична и брегова охрана.

"Но тъй като засега нищо такова не действа, трябва по линията България-Македония да се създаде резервна гранична система", каза той.

Според него ЕС трябва да изпрати там техническо оборудване, което да позволи регулиране на мигрантския поток, след като той не може да бъде регулиран в Турция или в Гърция.

Същевременно чешкият премиер призна, че ключът за решаването на мигрантската криза е в успешния изход на мирните преговори за прекратяването на гражданската война в Сирия.

По думите на Бохуслав Соботка тогава мотивацията на мигрантите да тръгват към Европа би намаляла "близо наполовина".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

К

преди 8 години

Много хитро, Бохуславе! Така да остават всички мигранти у нас, нали? А вие да лапате европейски пари без да давате принос за мигрантската криза! Наглото държание на Чехите отново е на дневен ред!

15

Анонимен

преди 8 години

DO MAKEDONEC/ NE SE LIUTI. SKORO KE VI VZEMEM VSITE.

14

Анонимен

преди 8 години

Бах маа му! И " 0рки" вече е обидна за *** дума.

fallback