Снимка: Reuters, архив
fallback

Скептицизмът на германците към политиката на канцлерката Ангела Меркел на отворени обятия за бежанците се засилва, предаде Франс прес.

Близо половината население твърди, че се страхува от мигрантите след насилието в новогодишната нощ в Кьолн, показва проучване на общественото мнение.

Петдесет и един на сто от германците не вярват в мантрата на канцлерката "Ще се справим" с приемането на търсещите убежище, показва проучването "Дойчланд тренд" на обществената телевизия А Ер Де. Това означава повишение с три пункта за три месеца - през октомври само 48 на сто споделяха това мнение.

Oще по темата

Четиридесет и осем на сто от анкетираните заявяват също, че се страхуват от бежанците. Петдесет на сто казват, че не изпитват никакви опасения, пише БТА.

Германия беше скандализирана от поредица нападения срещу жени, извършени в новогодишната нощ и приписвани главно на мигранти от Северна Африка, отбелязва агенцията.

Проучването на телевизия А Ер Де е проведено по телефона в периода 12-13 януари. В него са участвали до 1000 пълнолетни граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 8 години

Конституционни съдии в Германия считат, че Меркел е нарушила Консгитуцията. Направо си е развявала коня из Германия.Сега готвят Референдум за бежанците(Пише в "дойче веле")

11

дойче веле

преди 8 години

"Меркел, без разрешението на Бундестага "се е самоупълномощила" да позволи на стотици хиляди бежанци да влязат в страната".

10

Анонимен

преди 8 години

Тази babishkera на снимката майвече се намира в състояние на свободнопадане от висините, където се беше издигнала по стечение на обстоятелствата.Май трябва да благодари за това изключителнона себе си.

fallback