Снимка: Reuters
fallback

Индонезийската полиция заяви, че всички дейности на групата, отговорна за вчерашните нападения в Джакарта, са били финансирани от групировката "Ислямска държава", предаде Асошиейтед прес.

Полицията е открила черно знаме на "Ислямска държава" в дома на един от извършителите на нападенията и смята, че е установила тяхната самоличност.

Oще по темата

По данни на властите двама от петимата нападатели са били осъждани и са лежали в затвора за тероризъм. Органите на реда не разкриха имена.

Петима мъже с експлозиви и огнестрелни оръжия нападнаха кафене от веригата "Старбъкс" и поста на пътната полиция, като убиха двама души и раниха 20. Всички нападатели бяха убити.

Районът на нападенията в центъра на Джакарта беше отцепен с метални заграждения. Тази сутрин трафикът се движеше нормално, отбелязва Асошиейтед прес.

Полицията издирва ислямистки бойци след терористичните атаки в индонезийската столица, а мерките за сигурност са засилени в цялата страна, посочва ДПА.

Началникът на полицията в Джакарта обвини за нападенията група, ръководена от индонезиеца Бахрун Наим, за когото се предполага, че е в Сирия, където се бие за "Ислямска държава".

Органите на реда арестуваха днес трима заподозрени бойци в град Депок. Началникът на местната полиция обаче заяви, че те не са свързани с нападенията в Джакарта, отбелязва Ройтерс.

Властите извършват акции и на други места в страната.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 8 години

Gospoda ne se zablujdavayte istinski vyarva6t ot kakvato i religiya da bade toy ne moje pri4ini zlo na drug .Tarsete vinata na drugo myasto , a ne v religiite .

4

Анонимен

преди 8 години

A кой финансира (има бизнес) с ИД? - риторичен въпрос с понижена трудност.

3

Дедивия

преди 8 години

Тоест с парите на Ердоган от петрола . Както и с мълчаливото съгласие на Обама.

fallback