Снимка: архив, Reuters

Руските граждани продължават да проявяват интерес към жилища и недвижими имоти в Турция въпреки кризата заради руския бомбардировач, който бе свален от турски изтребители в нарушение на турското въздушно пространство, съобщи БТА.

Според брокери след кризата, която се разрази на 24 ноември м.г., руски граждани са закупили жилища в Турция за 37 млн. долара. А през цялата 2015-та година са били закупени жилища на обща стойност 398 милиона долара.

Брокерите обясняват интереса на руснаците за закупуване на недвижимо имущество в Турция с изгодните цени и привлекателните географски условия - мек климат, море. Най-много жилища са закупени в Анталия, следва Истанбул.

Представител на Дружеството за култура и сътрудничество Русия-Турция коментира, че руснаците, живеещи в Турция, чийто брой надхвърля 150 хиляди души, "вярват, че кризата ще приключи, понеже е проблем на политическите ръководства на двете държави, а не на народите на Русия и Турция".

В последно време се наблюдава засилен интерес за закупуване на жилища в Турция и от граждани на страните от Близкия изток и Персийския залив - Саудитска Арабия, Ирак, Кувейт, Катар, а също от САЩ, Германия, Великобритания, Азербайджан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase