Снимка: Reuters
fallback

Хърватинът Иван Юрчевич, който работи като охрана в хотел "Екселсиор" в Кьолн, попадна във фокуса на вниманието на германските медии след събитията в новогодишната нощ, когато влязъл в конфликт с мигранти, притесняващи гостите на хотела.

Oще по темата

Мигрантите дошли с бутилки бира и твърд алкохол. От гостите, които пушели пред хотела, те започнали да искат цигари, притеснявали жените и искали да тръгнат с тях.

По думите на Юрчевич около хотела е имало около хиляда души. Към 22 часа две момичета дотичали при Иван и поискали помощ. След тях веднага пристигнали и нападателите, които го заплашили. Но благодарение на опита си като треньор по бойни изкуства високият 198 см 130-килограмов Юрчевич знаел как да се защити от нападението.

Той ритнал единия от нападателите, който отлетял на няколко метра. За случилото се Юрчевич разказа във видео, качено в профила му във Facebook, откъдето става ясно, че той е актьор и режисьор. Видеото е гледано няколко милиона пъти.

След физическата разправа Иван Юрчевич се върнал в хотела, а нападателите крещели след него смъртни заплахи, пише "Ютарни лист".

Германският правосъден министър Хайко Маас потвърди, че в нощта на Нова година в Кьолн са били извършени серия от сексуални посегателства срещу жени, които не са случайност, а става дума за координирана акция, в която участвали мъже от северноафрикански произход.

Кметицата на Кьолн Хенриете Рикер беше подложена на остра критика, след като препоръча жените да съобразят поведението си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

Коментатор

преди 8 години

"*** ислямист" - да заплашваш двуметров, 130 килограмаов балакнец-спец по бойни изкуства.

111

Анонимен

преди 8 години

Време за ОПЛОЖДАНЕ дами и господа

110

Мрън

преди 8 години

До aaaaaaaaaО, в Швеция ги настаняват и в дворци. Без майтап. Ама пак са недоволни, било им скучно.

fallback