Снимка: архив, Reuters
fallback

Северна Корея е световният първенец по разходи за армията, съотнесени към брутния вътрешен продукт, според данни на Държавния департамент на САЩ, съобщи южнокорейската осведомителна агенция Йонхап, цитирана от ДПА.

Разходите на КНДР за огромните й въоръжени сили са били средно по 4 милиарда долара или 23,8 процента от БВП в периода 2002-2012 г., се казва в доклад на американското външнополитическо ведомство.

Разноските на Южна Корея за въоръжените й сили са били 2,5 процента от нейния БВП, което я нарежда на 48-о място в света по този показател, става ясно още от документа, озаглавен "Военните разходи по света и трансферите на оръжие".

В абсолютно изражение обаче доста по-богатата Южна Корея изпреварва бедния Север по военни разходи, като по този показател се нарежда на 11-о място, а нейния съсед - на 36-о.

САЩ са държавата с най-големи разходи за отбрана в абсолютно изражение, като при тях те възлизат средно на 656

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 8 години

до Борин работата на армията е да Убива организирано големи групи от хора най често въоръжени и организирани като последните две неща далеч не са задължителни а имуната си система си я наври знаеш къде Ако другата армия се окаже по добър или поне по много броен УБИЕЦ

39

Анонимен

преди 8 години

До 152 взимаш пари да славиш чужда държава и нейните икономически интереси Които налага чрез корупция и мафия или направо със своя партия НАРИЧА СЕ ПРЕДАТЕЛСТВО хибридче

38

РУСИЯ

преди 8 години

Всичко против САЩ е добро дело!!!

fallback