Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Милиардерът Доналд Тръмп, претендент за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ догодина, смята, че сегашният стопанин на Белия дом Барак Обама и бившият държавен секретар Хилари Клинтън са виновни за появата на терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД).

Тръмп заяви това в събота в щата Мисисипи, предаде ТАСС.

"Те създадоха ИД. Хилари Клинтън създаде ИД съвместно с Обама", каза Тръмп.

Тръмп даде оценка и на събитията в Техеран, където иранци протестираха снощи по повод екзекуцията на шиитския духовник шейх Нимр Бакер ан Нимр в Саудитска Арабия. Демонстрантите успяха да нахлуят на територията на саудитското посолство, но скоро бяха изтласкани от силите на реда.

"В Техеран палят посолството на Саудитска Арабия, схващате ли? Цялата работа е, че Иран се опитва да надделее над Саудитска Арабия. Те винаги са се опитвали. Те искат да получат петрола", заяви Тръмп, цитиран от ТАСС. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

чакащ

преди 8 години

Хайде Хилари , ела и оправи този свят. Джуджета всякакви , *** се навъдиха. Ела и постетни малко нещата.

75

Румбо

преди 8 години

Много ме учудва фактът,че русофилите харесват Тръмп,а ***-не!Та Тръмп е много по-опасен за Русия,отколкото изперкалата бабичка!Той е доказал че може да управлява бизнес империя в екстремни условия!Помните ли как навремето без малко да фалира,но с много усилия и самообладание успя да оцелее!В момента със САЩ се случва същото-те са на ръба.Той е Човекът за Америка,но естествено няма да бъде допуснат до властта!Иначе какво да кажем за Хилъри?Просто няма с какво да уплаши/изненада Путин..

74

Pinochet

преди 8 години

Единствения който се възползва от възможността да каже истината пред света.И от цял свят двуличните демагози гракнаха срещу него...............

fallback