Снимка: архив Reuters
fallback

"Ислямска държава" публикува видео, в което твърди, че показва екзекуцията на петима британски шпиони, съобщава британският вестник "Телеграф".

В записа терористите заплашват премиера на Великобритания - Дейвид Камерън, и го наричат "малоумен изрод на Белия дом".

"Всъщност, Дейвид, ти си имбецил. Само имбецил би посмял да подпали война срещу земя, където законът на Аллах е върховен и където хората живет под справедливостта и сигурността на Шериата. Само имбецил би посмял да разгневи хора, които обичат смъртта така, както ти обичаш живота", заплашва джихадист във видеото. 

Клипът трае 10 минути и в него петима души, облечени в оранжево облекло, признават, че са шпионирали в полза на спецслужбите на Обединеното кралство.

Един от терористите заявява, че някой ден "Ислямска държава" ще нахлуе във Великобритания, и ще управлява по законите на шериата.

Видеото се прекъсва от предупреждение за следващи екзекуции и кратък откъс, на който дете изрича с английски акцент: "Ние ще убием неверниците там".

Засега достоверността на заснетия материал не е установена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

До от НЛО

преди 8 години

И ти си заблуден,Аллах е името на същия този Бог на който се кланят и християните.

35

ОТ НЛО

преди 8 години

Не мога да разбера защо тези идииоти, безмозъчни и луди фанатици ,садисти,килери,изнасилвачи ,убиици на деца и промиващи мозъците се вричат и защитават своя бог АЛЛАХ КАТО В ТОЗИ СЛУЧАИ ТОИ Е ТАКЪВ УБИИЕЦ,ТЕРОРИСТ,БЕЗМОЗЪЧЕН ,КЛОНИРАН СУБЕКТ И ТЕ МУ СЕ КЛАНЯТ И ПОДРАЖАВАТ НА НЕГО ОПОМНЕТЕ СЕ ЧОВЕЦИ

34

Анонимен

преди 8 години

Като ги гледам тея в оранжево само черни!Айде пък да не са шпиони, а!

fallback