Снимка: Reuters, архив
fallback

Сомалийската ислямистка организация Аш Шабаб разпространи филм за вербуване на бойци под формата на документална лента за расовата несправедливост в САЩ с главен герой претендентът за президентския пост Доналд Тръмп, съобщи порталът за мониторинг цитиран от Ройтерс.

Републиканецът Тръмп е показан в 51-минутния филм как през декември призовава да се забрани на мюсюлманите да влизат в САЩ, докато привържениците му го аплодират.

Той е включен между два клипа с екстремисткия лидер Ануар ал Аулаки, убит при въздушен удар с дрон в Йемен през 2011 година, която заявява, че мюсюлманите в САЩ трябва да избират - или да емигрират в ислямските страни или да останат в страната си и да воюват срещу Запада.

Филмът е разпространен вчера в Туитър от Медийна фондация Ал Катаиб, ислямистка екстремистка организация, съобщава SITE./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Алекс

преди 8 години

Ако си изберат това недоразумение което няма много връзка с реалността за президент, не мога да се сетя за по голямо наказание от това Тръмп да им е президент. Така че всичко е точно. :)

5

странна работа

преди 8 години

Нашите медии вземат повече участие в американската предизборна кампания отколкото самите американци!

4

Анонимен

преди 8 години

Ако бях в Америка щях да гласувам за Тръмп

fallback