Снимка: архив, Reuters
fallback

Министерството на външните работи на Русия опровергава съобщенията на българските медии за спиране на доставките на руски газ за България от компанията „Газпром експорт“, предава РИА Новости.

Oще по темата

„Във връзка с появилите се в българските медии съобщения за това, че българската компания „Овергаз Инк.“ не е получила уведомление за продължаването на доставките на природен газ от руската компания „Газпром експорт“ в България, бихме искали да отбележим, че по информация от ръководството на руската компания „Газпром“ доставките на руски природен газ за България продължават безпроблемно по линия на държавната компания ЕАД „Булгаргаз“ в обем 3 милиарда кубични метра, съответстващи на годишните потребности на страната“, съобщават от министерството.

От руското външнополитическо ведомство уточняват, че доставките дори могат да бъдат увеличени.

„С компанията „Овергаз Инк.“, сътрудничеството с която досега обезпечаваше не повече от 10 % от годишното потребление на газ, продължават преговорите по урегулирането на натрупалите се за последните години търговски въпроси. България без руско „синьо гориво“ няма да оставим“, подчертават още от руското МВнР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

Анонимен

преди 8 години

До слава на УкрайнаСлава на ***! Представя се страхотно на околовръстното!

129

Анонимен

преди 8 години

До слава на Украйнати си украински неонацист ами *** там

128

Анонимен

преди 8 години

Само че Овергаз е 50% с руско участие...т.е. на Газпром..ха.ха Питай Волен той е работил( и все още) към тази фирма...ха.ха (MAIKA RUSIA OBICA BALGARIA I NYAMA DA YA IZOSTAVI.) обича на българина парите и нищо друго!!!!!

fallback