Снимка: Reuters
fallback

Министерство на икономическото развитие и търговията на Украйна е подготвило списък на руски хранителни продукти, чийто внос в страната ще бъдат забранен от 10 януари 2016 година. Това съобщи днес пресслужбата на ведомството, цитирана от ТАСС.

Разработени са предложения по въвеждането от 2 януари 2016 година на вносни мита за стоки с руски произход според режима на най-облагодетелствана нация, както и по налагането на забрана от 10 януари за внос на редица стоки, идващи от Руската федерация, се посочва в съобщението.

Общо в списъка влизат 43 вида продукти. По-конкретно се забранява вносът на хлебни изделия, тестени десерти, шоколадови бонбони, месо, риба, кафе, черен чай, бебешка храна, цигари с филтър, бира, водка и редица други.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Немирофф

преди 8 години

В Украйна се правят доста марки водка. Не им пука да спрат руската, те си имат тяхна.

31

шаран-бг

преди 8 години

"Смирнов" се прави от Смирнов в Щатите, защото том ги прогонва ВОСР - 1918 год. Но по търговска спогодба още със Улянов Владимир Илич, всяко тримесечие от Мурманск потегля за САЩ танкер с вода от изворите на Волга, от Валдайските възвишения. Това не е прекъснато дори по време на Втората световна война ! Ето за това "Smirnoff" е като Шотландското уиски, като Троянската сливова и Якорудсата шльокавица !!! Марка !!

30

някой

преди 8 години

До: 26Украинска водка има и в България.Да не казвам къде и каква да не стане реклама.Всеки може да я намери във всички хипермаркети, наред с руската.

fallback