Снимка: Reuters. архив
fallback

Гърция върви с уверена крачка към легализирането на еднополовите бракове. Тази нощ гръцкият парламент одобри възможността еднополови двойки да сключват граждански брак, съобщава БНТ.

Историческото решение беше взето на фона на силното противопоставяне на гръцката православна църква и опозиционните партии.

Текстът беше приет с гласовете на 193 депутати от 249 присъстващи. 56 се обявиха против.

Новият закон решава въпросите за собствеността и наследството, но не съдържа разпоредби за осиновяването на деца от еднополови двойки.

Международната организация "Амнести интернешънъл" приветства резултатите от гласуването, но отбеляза, че хомосексуалистите продължават да са обект на враждебност в Гърция.

Страната е 14-тата членка на Европейския съюз, която одобрява еднополовите бракове.

Еднополовите бракове вече са легитимирани и в други европейски държави като Великобритания, Испания и Кипър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

До 87

преди 8 години

Прав си, само дето им "подхвърлят" не е коричка, а стотици милиони, които гърците разумно усвоиха - хем парите отидоха не в джобовете на единици олигарси. Множество дребни и средни бизнесмени и фермери се облажиха. Сега ще им оправят и дълговете.Само ние лапаме "мандолини", защото нашите политици ни поставят в такова положение, а изпускаме много от това, което ни се полага от европейските фондове. В замяна, изплащаме милиарди заеми, с които близки до властта фирми правят правят печеливш бизнес

60

Анонимен

преди 8 години

Тази "крачка" е част от "икономическите" "реформи", които са наложени на Гърция, за да им подхвърлят поредната коричка сух хляб.Следваща стъпка: изхвърляне на предмета Религия от училищата.Когато баба и дядо живеят, за да се трудят, а синовете им живеят, за да се забавляват, то внуците им ще просят милостиня.В Гърция това вече е факт.

59

Отврат!

преди 8 години

С други думи, православието им не е истинско, а е само лицемерна поза!

fallback