Снимка: архив, Reuters
fallback

Русия ще започне да строи два ядрени реактора в Иран следващата седмица, съобщиха световните агенции, като се позоваха на висш ирански служител от областта на ядрената енергетика.

Атомната промишленост на Иран се разраства с чуждестранно съдействие, каза заместник-ръководителят на Иранската организация за атомна енергия Бехруз Камалванди.

Миналата година Русия се споразумя с Иран да построи нови два реактора в АЕЦ "Бушехр".

Руският министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров каза днес, че Москва обмисля да отпусне заем от 5 милиарда долара на Иран догодина.

В началото на декември Русия и Иран обсъдиха възможности за сътрудничество в ядрената област. Двете страни потвърдиха, че са заинтересовани от изграждането на нови реактори в Иран.

По-рано ръководителят на компания "Росатом" Сергей Кириенко заяви, че пълномащабната работа по строителството на новите реактори ще започне през есента на 2015 година.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

БГ

преди 8 години

КАТО ГЛЕДАМ КАК ИЗКУПУВАТ ЗЕМЯТА ОТ ПОДСТАВЕНИ ФИРМИ,НЕ ВИЖДАМ ЗА КАКВО НИ ЦЕНТРАЛИ,ПОЛИТИЦИТЕ НИ ЩЕ ИЗБЯГАТ ПРИ БОГАТСТВАТА СИ,НИЕ ЩЕ ОСТАНЕМ И ЩЕ СИ СВЕТИМ СЪС СВЕЩИ,АКО ИМА,И ЩЕ ЧАКАМЕ ДА НИ ОСВОБОДЯТ ОТ ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ.

3

Анонимен

преди 8 години

След поредната "доза" нормално е да се превърне във виц.....нали ?...

2

Анонимен

преди 8 години

Това е виц,нали?

fallback