Снимка: NASA
fallback

Таен филм с известния американски режисьор Стенли Кубрик твърди, че американците никога не са стъпвали на Луната, а кадрите са заснети на Земята.

Това признава самият Кубрик в лентата, заснета 4 дни преди смъртта му през март 1999 г. от журналиста Патрик Мюри, твърди в. "Експрес".

Сензационното 2-часово интервю, направено с режисьора, твърди, че астронавтът Нийл Армстронг не е първият човек, стъпил на Луната на 20 юли 1969 г. в мисията "Аполо 11".

Според записа знаменитата първа стъпка не е заснета в открития Космос, а в студио на Земята.

"Всичко това е тотална измислица. Безпрецедентна измама, която бе наложена на американските граждани. Те трябва да знаят", казва Кубрик на записа и признава, че не искал да участва в тази измама, но в края на краищата го направил.

Режисьорът отбелязва, че полетът до Луната бил фикс идея на президента Ричард Никсън. Затова правителството на САЩ и НАСА предложили на Кубрик огромна сума пари, за да заснеме "правдоподобен" видеодокумент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

179

Анти1408

преди 4 години

До Гризилка, защоо всички са си държели на държавните пенсии

178

Аз

преди 6 години

До Гризилка Кубрик беше НАЙ-ГОЛЕМИЯТ америкнски режисьор. Та кккво печели той, ако лк като теб неко сии ризкт мепоследзните си дни е измислил тзи истоория??? А гризлки като теб нека си гризкат америкнските лъжи!

177

За НАСА с любов

преди 8 години

Гориките ние, живеем в една пълна лъжа дирижирана от амариканските братя. Те за това и закриха НАСА. Организация която харчи пари за специални ефекти не може да се нарече космическа агенция.Според мен цялата американска мечта е fake и скоро ще си я бият в главата.

fallback