Снимка: Архив Reuters
fallback

Русия е нанесла за първи път ракетен удар срещу мишени на Ислямска държава с ракети "Калибър" от подводницата "Ростов на Дон" в Средиземно море. Това съобщи министърът на отбраната Сергей Шойгу на президента Владимир Путин, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Oще по темата

"За първи път използвахме крилати ракети "Калибър" от подводницата "Ростов на Дон" в акваторията на Средиземно море", заявил Шойгу, цитиран от ТАСС.

Руските военни са уведомили предварително американските си колеги за новата серия удари по позиции на терористичната групировка Ислямска държава, включително с крилати ракети, съобщи говорителят на Пентагона Питър Кук, цитиран от ТАСС.

"Получихме предварително уведомление. Доколкото разбирам, става дума за бомбардировачи и крилати ракети", добави той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

ХООРОШО

преди 8 години

ТАЗИ НОВИНА МИ ПРИЧИНИ ДУШЕВЕН ОРГАЗЪМ. ЩЕ СИ КАПНА ЕДИН ГЛЕНФАРКЛАС (ШОТЛАНДСКО УИСКИ НЕДОСТИЖИМО ЦЕНОВО И ИНТЕЛЕКТУАЛНО ЗА МИНКОВЦИ, СИДНИТА И МУРДЕРАТОРСКА ***)

53

Анонимен

преди 8 години

Като гледам снимката все се чудя това гащите на екипажа ли са прострени на телта? Пооцапали са ги от страх да не би някоя високоточна и безаналогова ракета да гръмне над подводницата :)

52

Боби

преди 8 години

До kokospa 76х-15 (Ядрена) 1975 АЕРОБАЛИСТИЧНА унищожена по договор.Х-55(ядрена) 80гХ-55(ядрена увеличена далечина) 90гХ-101(универсална) 2000гх-35(ядрена и универсална - Кораб, Бряг,Подводница,Самолет,Хеликоптер) 1990-2010Семейство КЛЪБ(2500км)/КАЛИБЪР(експортно 300км) 2000-2010г (6 вида оръжия)

fallback