Снимка: БТА

Единият от заподозрените за нападението срещу социален център в Сан Бернардино, Калифорния, е идентифицитран като Саид Фарук, съобщи американската телевизия Ен Би Си, цитирана от Ройтерс и ТАСС.

Според информация от източници на телевизията вторият заподозрян е негов брат. Самоличността на третия нападател не се разкрива.

Още по темата
Двама заподозрени - мъж и жена, са били убити в престрелка с полицията. Трети е задържан.

При стрелбата бяха убити 14 души, а седемнадесет бяха ранени.

Федералните власти засега не са обявили нападението за терористичен акт, но проучват доказателства, които би могло да сочат за това, заяви Дейвид Баудич, помощник-директор на ФБР, предаде ДПА.

По думите на Баудич "няколко потенциални неща" будят подозрения.

По-рано началникът на полицията на Сан Бернардино Джеръд Бъргуан съобщи, че нападателите са били не повече от трима души, които влезли в сградата и открили огън. Те са дошли "подготвени, за да извършат стореното, сякаш са на мисия", заяви Бъргуан.

Президентът Барак Обама коментира в интервю за Си Би ЕС, че в САЩ има "модел на масова стрелба, който няма аналог другаде по света".

По думите му има стъпки, които Вашингтон може да предприеме, за да се ограничат подобни случаи, които, както той изтъкна, не бива да се смятат за естествена част от живота в САЩ. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase